Mörker, mörker och åter mörker

Okej, dagens inlägg kommer inte bli något annat en än kavalkad med skit. Det går inte att göra något åt. Förutom att fortsätta kampen mot patriarkatet. Inlägget blir också lite längre på grund av gårdagens uteblivna. Vi börjar med ett ämne som aldrig tycks

Två våldtäktsdomar som berör in i märgen. Den första hämtas från Metro. Lyssna på formuleringen ” tingsrätten ansåg att det inte finns någon anledning att betvivla 15-åringens uppgifter om att mannen hade haft sex med henne mot hennes vilja”. Så där, det går alltså att ”ha sex” (våldtäkt är inte samma som att ha sex, därav kaninöronen) med någon mot dennes vilja, utan att bli dömd. Bra gjort, rättssverige.

Den andra kommer från Dagens Juridik. Jag tänker inte skriva så mycket om själva fallet, det är upp till var och en att bilda sin uppfattning om. Men jag säger då det, kommentatorsfältet. Wow.

Vidare så gör Expressens krönikör Anders Nunstedt precis allt för att måla upp sig själv som en känslokall douche. L’Wren Scott begick tragisk nog självmord i förrgår. L’Wren var en känd modedesigner med en framgångsrik egen karriär och hennes verk har burits av allehanda celebriteter. Visst, det spelar ingen roll hur ”framgångsrik” någon är egentligen. Ens värde som människa mäts inte sådana termer. Men det är värt att notera att hon verkligen inte var ”okänd” på något sätt. Trots detta, vart lägger då den gode Nunstedt fokus? På henne? Hennes livsverk och livsöde? Nej, det ligger på pojkvännen och hans band. Hur hennes död kan komma att påverka bandets turnéplaner. Snyggt jobbat där, Expressen. Not. Men, den andra kvällstidningsdraken var inte bättre. Något som bland annat Malin Michea uppmärksammande.

Fler nyheter som får en att ledsna. En undersökning som SIFO har genomfört visar att mer än varannan (MER ÄN VARANNAN!) tjej mellan 10-16 år har upplevt att de kränkts via nätet. Bra jobbat, samhället.

Tänkte avsluta med en del om pengar också. Det har visat sig att statliga risklån går 7 av 10 gånger av fallen till män. Värst är det i Gävledalaområdet där 84 kronor av varje hundring tillfaller män. Inga stora jämställdhetsglädjerop där inte.

Så där, på återläsande.

Annonser

En tanke på “Mörker, mörker och åter mörker

  1. Pingback: Selfies, Julia Gillard och Den dolda kvinnomakten | Genustestet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s