St. Patrick’s Day, Fembot och ryggdunkande

Ny dag, nytt inlägg. Här kommer det.

Den här är förvisso ett par dagar gammal, men den får åka med här ändå p.g.a. att den inte varit med här tidigare. Det är Resumé som intervjuat Monica Born, Senior Copywriter på reklam- och kommunikationsbyrån DDB. I intervjun så talar hon verkligen klarspråk: ”Det får vara slut på ryggdunkandet män emellan nu”. Och ja, I couldn’t agree more.

Det var reklambranschen det. Därifrån är steget till TV­- och filmbranschen inte så värst långt. Och att den branschen dryper av både sexism och rasism är nog ingen överdrift. Därför är det superkul att se en ny aktör på banan, nämligen Fembot. Fembot är ett feministiskt och antirasistiskt produktionsbolag som arbetar normkritisk med rörlig bild. Hatten av.

Den sista handlar om den berömda St. Patrick’s Day, som infaller nu i dagarna. För firandet av denna dag har inte gått helt smärtfritt överallt. Det jag tänker på är hur homosexuella som deltar i paraden ”the St Patrick’s Day Parade” har förbjudits att visa sin kärlek öppet. Detta har skett i både New York och i Boston. Vilket inte är något annat än helt förkastligt i min bok. Som tur är har det inte gått obemärkt förbi. Förutom en rad aktivister så har även borgmästarna för både New York och Boston gått ut och förkastat förbudet. Likt ett knippe öltillverkare. Bra, tycker jag. Att de tar ställning. Det kommer nu kritik från både allmänhet, politiskt håll och från öltillverkare. Det gillar jag.

Det var allt för idag, ha det så fint.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s