Uppfuckat photoshopande, spänstigt siffertolkande och vuxna som lurar barn på nätet

SKÄRPNING JOAKIM! Nu har jag slarvat de senaste dagarna. Det är ju inte så bra, men det är inget att göra åt nu. Det är bara att köra vidare.

Diskussionen om löne- och inkomstskillnader har rasat vidare. Inte kvällstidningsrasat, men likväl bloggosfärrasat. Med den moderata riksdagsledamoten Katarina Brännström i spetsen. När jag läste detta kom jag och tänkta på ett gammalt ordstäv och genast hamnade jag på wikipedia: ”lögn, förbannad lögn och statistik” är en bevingad fras som beskriver användning av statistik – inte sällan felaktig eller överdriven – för att stärka svaga argument. Så kan det vara, läs gärna själva och bilda er uppfattning.

Uppdrag Gransking handlade denna vecka om att vara naken på nätet. När vuxna lurar barn på nätet kan det få dödliga konsekvenser. Ett starkt avsnitt som är väl värt att se om du inte redan gjort det.  Med det i bakhuvudet så bör en läsa vad den ständigt skarpa Hanna Gustafsson skriver : ”Men låt oss nu lämna den direkta effekten av programmet och istället prata om vad det – egentligen – handlar om. För det här handlar inte om Internet. Det här handlar inte om att unga tjejer tar nakenbilder på sig själva.

Det här handlar om ett kulturellt problem. Och det problemet stavas slutshaming.”

En tredje sak som flugit förbi mina ögon är storyn om den här uppfuckade photoshopen. Någon vilsen redigerare har suttit och slitit för att reproducera sjuka skönhets ideal, och så har hen gjort det uruselt. Kämpa redigerare, kämpa. Visst att den har gått och blivit viral. Företaget bakom har säkert fått en del klick. Men jag är ju av övertygelsen att all PR inte är bra PR.

Sen var det där med (frånvaron) kvinnor i filmbranschen igen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s