Genussvepet 4/3

Dagens genussvep och dag fyra i bloggutmaningen #blogg100 (googla!) blir mer av en recap av gårdagens händelser än vad som skett under idag. Men så kommer det bli ibland tänker jag. Det är lurigt att få med allt som sker på en dag i ett inlägg. Så vad var det som skedde igår då?

Jo, Föreningen Storasyster lanserade sin kampanj #jagagerar, där syftet är att förenkla för allmänheten att ta ställning mot sexuellt våld. Föreningen, som ni kan läsa om här, är en förening som jag beundrar väldigt mycket. Dit kan en vända sig om en blivit utsatt för våldtäkt eller sexuella övergrepp. De bedriver väldigt nyttigt arbete med andra ord.

Vad som skedde mer var att StreetGäris-veckan drog igång. StreetGäris är en annan organisation som gör riktigt mycket bra saker. De firar nu ett år och drog igång det veckolånga firandet med panelsamtal om bland att ”feminismen är i utveckling, inte i kris”. Spana gärna in schemat för resten av veckan, det finns på den förra länken. För att ta del om det senaste och få en bättre inblick i vad de gör så rekommenderar jag absolut att en följer dem på twitter:

Den tredje och för dagen sista ”nyheten” är att den eminenta SVT-produktionen Fröken Frimans krig får en fortsättning. Serien, om du inte sett den, kretsar kring den fiktiva kvinnorättskämpen Dagmar Friman och hennes kamp mot manssamhället och matfusk. Hons startar ett livsmedelskooperativ i regi av enbart kvinnor och det hela utspelar sig 1905. Säsong två ska enligt hemsidan få temat kvinnlig rösträtt och det kan bli hur bra som helst.

Tre goda nyheter. Inte att förväxla med Genusfolkets ”Genustrean” som kommer ut veckovis, men likheterna kan vara slående. Så blir det ibland. Och så blev det. Ha det så fint allesammans!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s