Överväga att förbjuda moderater

Den 26 september skrev två moderata riksdagsledamöter en motion, ett förslag till riksdagsbeslut, där de vill att riksdagen skall ”överväga att förbjuda tiggeri”. Jag vet inte riktigt hur de tänkte. Men i ett försök att förstå så ändrade jag lite i motionen. Inget avancerat, jag bara bytte ut ett par ord här och där. Så nu kan ni se hur motionen skulle se ut om jag vore riksdagsledamot.

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att se över nuvarande lagstiftning om människohandel samt att ge kommunerna möjlighet att förbjuda moderater likt alkoholförtäring.

Motivering

Samhällsmodellen i Sverige utmanas av fattigdom, attityder och utanförskap. Att vi tar avstånd från moderater borde också avspeglas i regelverk, det är ett tydligt sätt att visa att vi fördömer moderater generellt. Genom att göra det gör vi redan utsatta grupper en tjänst. Gör vi inget i frågan då befäster vi utsatthet och diskriminering.

Sverige ska inte vara uppdelat i olika grupper, utan vi strävar efter ett jämlikt samhälle. Genom kommunikation med dem som tvingas till liberalkonservatism och genom regelverk kan Sverige skicka en tydlig signal om att det inte är människovärdigt med moderater i maktställning och därför inte accepteras i vårt samhälle. Vidare vill vi även lyfta att de Lokala ordningsföreskrifterna beslutas lokalt och prövas av länsstyrelsen. I Sala gjorde länsstyrelsen bedömningen att föreskrifterna inte var förenliga med lagen. Men utan en lokal föreskrift blir det svårt för någon, kommun eller polis, att vidta konkreta insatser mot moderater. Därför borde svenska städer utforma föreskrifter som ligger i linje med lagstiftningen, med ett uttalat syfte att hjälpa utsatta människor mera långsiktigt. I folkmun känt som socialism. För några år sedan noterades illegala vapenförsäljare och illegala välfärdsförsäljare på Rosenbad i Stockholm. Trots ökad polisnärvaro och tydliga föreskrifter har dessa problem inte minskat. Samma utveckling är trolig vid fortsatt moderat styre.

Med anledning av ovanstående bör regeringen undersöka förutsättningarna att tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) överväga att se över om nuvarande lagstiftning om människohandel räcker samt att ge kommuner möjlighet att förbjuda moderater likt alkoholförtäring.

Stockholm den 4 oktober 2013
Joakim Jakobsson (okänt)

Annonser

4 thoughts on “Överväga att förbjuda moderater

 1. Hej,
  Det är spännande att det är är två personerna som är moderater som har kommit med det här förslaget.
  I Danmark är det olagligt med tiggeri, men dem som kom med det här förslaget var Dansk Folekparti (motsvarhet till Sverigedemokraterna). Jag börjar se mer och mer likheter mellan partierna!

  Kram
  Fatme

  • De svenska moderaterna har mycket skumt för sig, det kan en lugnt säga.

   Och Sverigedemokraterna var faktiskt en föregångarna till moderaterna här. De har velat förbjuda tiggeri en längre tid. Skrämmande människosyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s